Ympäristö


Mökillä järvi ja luonto ovat isossa roolissa. Kalliosaari on luonnonkaunis paikka. Kalastus on merkittävä harrastus ja siihen mökillä on loistavat mahdollisuudet, sillä lähimmät ottipaikat ovat aivan mökin vieressä. Myös veneilyyn ja luonnossa liikkumiseen puitteet ovat kohdillaan. 

Mökin ilmakuva Google Mapsin karttapalvelusta


Typyli

Kalliosaari

Mökki sijaitsee Isossa Kalliosaaressa. Kalliosaari on noin puoli kilometriä pitkä saari. Saaren itäpuolella on kaikkiaan neljä mökkiä. Länsipuolella on upeat kalliot, jotka säilyvät jatkossakin koskemattomina. Kallioilta aukeaa hienot näkymät kohti Kärkisten siltaa. Länsipuolella pesivät useat lokit, mm. Suomen muutamasta pesivästä selkälokkipariskunnasta yksi pesii täällä vuosittain.

Päijänne

Ohi kulkee venereitti. Päijännettä voi kulkea parisataa kilometriä pohjoisesta etelään tai toisinpäin. Järvi ja järvellä liikkuminen ovat iso osa mökkielämää, kun ollaan ison veden äärellä - tai paremminkin keskellä.

Suuri osa nauttii Päijänteestä sellaisenaan ja veneilee pitkin järveä. Mökiltä on melko nopea liikkua Jyväskylään tai Korpilahdelle.

Suomen sisävesien syvin kohta (95,3 m) sijaitsee Ristinselällä Toivakan kunnassa Rappukallion edustalla. Matkaa tänne on mökiltä vain reilut 6 km.

Kalastus

Mökin vierestä löytyvät Pohjois-Päijänteen parhaat kalavedet. Esimerkiksi Keski-Suomen kalapaikkaoppaassa Mustalleselälle on merkitty erinomainen kuhapaikka.

Verkoilla tulee kuhaa ja syksyisin muikkua. Uistimella tulee hyviä kuhasaaliita ja alta kilometrin säteeltä löytyy parikin huippupaikkaa. Tottahan toki myös haukea. Lähellä on erinomaisia karikoita ja kilometrin päässä on vettä jo yli 50 metriä (mökin ympäristön pohjakartta, Mustanselän pohjakartta ja pohjakartta Korpilahti-Mustaselkä-Oittila).

Mökillä on osuus yhteisiin vesialueisiin ja se oikeuttaa Oittilan kalastuskunnan osakkuuteen. Kalastuskunnan osakkailla on oikeus lunastaa verkkokalastusmerkit.

Kärkisten silta
ja Lossivahti

Kärkisten silta näkyy saaren pohjoispuolelta. Sillalla on parkkipaikka ja veneenlaskuluiska. Täältä voivat vieraat laskea oman veneensä tai heidät voi noutaa oman venepaikan sijaan, jos halutaan hieman veneillä ja nauttia kesäisestä Päijänteestä. Matkaa veneellä tulee hieman alle 4 km.

Motelli-Ravintola Lossivahti sijaitsee Kärkisten sillan kupeessa. Siellä voi hieman paremmin, jos nälkä yllättää. Lossivahdin vieressä on Kärkisten osakaslaituri, josta on mahdollisuus ostaa venepaikka.

Villa Cawén

Oittilan kyläseuran toimintakeskus on Villa Cawén. Se on myös kesäasukkaiden kohtaamispaikka, josta löytyy kauppa ja kahvila. Kyläseura järjestää myös erilaisia tapahtumia. Kaupasta saa ostaa kalastuskunnan kalastusluvat. Autollakin toki pääsee, mutta venematkaa kylätalolle on vain 7 km.

Korpilahti ja Korpilahden venesatama

Korpilahti on tunnettu erinomaisesta satamastaan. Korpilahdelta löytyvät hyvät ruokakaupat. Matkaa on noin kymmenisen kilometriä.

Korpilahdella on myös erinomainen vierasvenesatama, josta löytyy Kahvila-Ravintola Satamakapteeni ja siellä järjestetään kesäisin erilaisia tapahtumia. Satamassa on veneiden tankkauspiste ja jätepiste, jonka käyttämiseen mökkiläiset ovat jätemaksun myötä oikeutettuja.

Hyvällä ilmalla tulee yleensä lähdettyä kauppaan veneellä, sillä 10 km:n kauppamatkaan ei kauaa aikaa kulu.

Kuvia


Kalliosaari

Kalliosaari

Kalliosaari etelästä

Kallioita

Lokinpesä

Lokinpoikasia

Savukaloja

Kärkisten silta